Alege sa lucrezi cu profesionisti in imobiliare
Agentie imobiliara premium in Craiova

Ghid cumparator

Echipa Elegant Imobiliare va recomanda sa parcurgeti 6 pasi in vederea cumpararii unui imobil:

Pasul 1: Stabilirea bugetului maxim si surselor de finantare
Prin buget maxim intelegem: pretul de vanzare al imobilului + comisionul agentiei imobiliare de minim 1% din pretul vanzarii (acesta poate sa difere, va rugam sa
verificati la fiecare oferta in parte) + taxele notariale. Nu sunt luate in calcul costurile cu eventuale credite la banci.
Daca veti face credit bancar pentru cumpararea apartamentului, banca va obliga sa faceti si o asigurare de locuinta, pentru detalii cititi Ghidul asigurare obligatorie.
In cazul unui Credit Ipotecar sau Prima Casa, veti mai avea de platit evaluarea imobilului si diverse comisione, pentru detalii cititi Ghidul consultanta creditare.
Principalele surse de finantare sunt:
- plata cash;
- plata cu credit ipotecar;
- plata cu programul Prima Casa.
Costul actelor notariale difera in functie de mai multe criterii si se vor calcula in momentul in care veti gasi imobilul pe care doriti sa il cumparati.

Pasul 2: Criterii de selectie apartamente
Va recomandam, sa aveti in vedere de la inceput, anumite criterii de selectie a apartamentelor si anume:
1. In ce cartiere v-ar placea sa locuiti?;
2. La ce etaj? Trebuie sa aveti in vedere etajul minim si maxim, sa va ganditi de asemenea daca excludeti blocurile turn. De exemplu, locuintele de la ultimul
nivel sunt mai ieftine decat la etaj intermediar cu aproximativ 10%;
3. Compartimentarea conteaza pentru dumneavoastra? Doriti un apartament decomandat sau preferati si semidecomandat, adica cu trecere intre camere;
4. Anul constructiei blocului? Doriti ca blocul sa fie dupa cutremur, blocuri noi dupa anul 2000 sau nu conteaza anul constructiei blocului;
5. Preferati un apartament cu imbunatatiri sau fara imbunatatiri?
6. Suprafata utila minima a apartamentului, este un criteriu foarte important de selectie, de care este bine sa tineti cont. Cu cat suprafata apartamentului este
mai mare, cu atat pretul va fi mai ridicat;
7. De asemenea, apartamentele cu centrala termica au preturi mai ridicate.

Pasul 3: Vizionari la mai multe locuinte
In aceasta etapa veti viziona mai multe apartamente care sa se potriveasca cel mai bine cerintelor dumneavoastra.
Va recomandam cu incredere, sa accesati site-ul nostru www.elegantimobiliare.ro, veti gasi oferte noi adaugate zilnic, oferte actualizate periodic, proprietati recomandate si oferte reprezentate in exclusivitate de noi.

Pasul 4: Alegerea locuintei potrivite
Ganditi-va care oferta sau oferte v-au placut cel mai mult, analizati-le cu atentie si comparati plusurile si minusurile pentru fiecare imobil in parte. Va recomandam sa vedeti a doua oara sau de mai multe ori, oferta sau ofertele la care v-a ramas gandul, de aceasta data imaginati-va locuind acolo, incercati sa vedeti alte detalii minore care nu le-ati vazut de prima data. La aceasta etapa, daca va fi nevoie, trebuie sa luati in calcul investitia in renovari, pe care trebuie sa o faceti. Este indicat sa veniti chiar si cu specialisti care sa va faca anumite calcule aproximative referitor la suma de bani pe care va trebui sa o investiti pentru aceste renovari.
In final va veti decide la cea mai potrivita locuinta pentru dumneavoastra.

Pasul 5. Negocierea pretului final
Atentie, pretul se negociaza doar cand v-ati hotarat la un imobil anume si doriti sa il cumparati. Daca veti cumpara prin intermediul nostru, vom negocia pentru dumneavoastra cel mai bun pret posibil, tinand cont de mai multe aspecte importante.

Pasul 6. Finalizarea tranzactiei
Apeland la serviciile noastre, echipa Elegant Imobiliare va face toate demersurile necesare incheierii tranzactiei.
Oferim: profesionalism, siguranta maxima si consultanta pe tot parcursul cumpararii. Comisionul nostru este de minim 1% din pretul vânzarii (verificati oferta respectiva) si va fi platit doar la sfarsitul tranzactiei, cand dumneavoastra veti fi pe deplin multumit de serviciile noastre.

Daca considerati ca aceste informatii v-au fost utile si doriti sa fiti la curent cu toate noutatile despre noi, ne puteti da un like la pagina noastra de facebook aici.