Alege sa lucrezi cu profesionisti in imobiliare
Agentie imobiliara premium in Craiova

Ghid asigurare obligatorie

Prin intermediul nostru puteti încheia orice tip de asigurare.  In Romania, cele mai cunoscute tipuri de asigurari obligatorii sunt:
1. Asigurarea obligatorie de locuinta

Ce este asigurarea obligatorie de locuinta?
Asigurarea obligatorie de locuinta este destinata tuturor constructiilor cu destinatie de locuint? permanenta sau temporara. Incepand din data de 15 iulie 2010 aceasta asigurarea este obligatorie in Romania.

Ce riscuri acopera asigurarea obligatorie de locuinta?
Riscurile acoperite prin polita obligatorie sunt: cutremure, alunecari de teren sau inundatii.

Care este valoarea primelor de asigurare obligatorie de locuinta?
Pretul unei asigurari este de 20 Euro anual pentru locuinte de tip A si 10 Euro anual pentru locuinte de tip B.
Locuinta ta se poate incadra in una din cele doua variante prevazute prin lege:
  • Locuinte de tip A suma asigurata de 20.000 Euro - constructia in sine sau structura de rezistenta este din beton armat, metal, lemn, pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau orice materiale rezultate in urma unui tratament termic sau chimic;
  • Locuinte de tip B suma asigurata de 10.000 Euro - constructia are peretii exteriori din caramida nearsa, sau din orice materiale netratate termic.
Pentru cat timp se poate incheia o asigurare de locuinta obligatorie?
Polita de asigurare obligatorie a locuintelor se incheie pentru o perioada de 12 luni.

Ce este asigurarea facultativa de locuinta?
Aceasta asigurare este optionala, asta inseamna ca un proprietar de locuinta poate alege daca va incheia si acest tip de asigurare, cu precizarea ca asigurarea facultativa trebuie sa acopere obligatoriu si acele 3 riscuri majore: cutremure, inundatii si alunecari de teren.

Ce riscuri acopera asigurarea facultativa de locuinta?
Asigurarea facultativa de locuinta acopera urmatoarele riscuri: incendii, riscuri atmosferice (grindina, avalansa, furtuna, viitura), distrugeri provocate de animale, distrugeri provocate de mijloacele de transport, distrugeri provocate de instalatiile electrice sau termice si raspundere civila fata de terti (daca inundati vecinii).

Care este valoarea primelor de asigurare facultativa de locuinta?
Aceasta valoare a primelor de asigurare facultativa este de minim 10 euro si va creste in functie de suma asigurata si riscurile acoperite de polita.

Unde puteti incheia o asigurare de locuinta obligatorie si facultativa?
Prin intermediul nostru puteti incheia o asigurare de locuinta obligatorie si facultativa.

2. Asigurarea RCA

Ce este Asigurarea RCA?
Asigurarea RCA (raspundere civila auto) este o asigurare prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau decesul ori vatamarile corporale suferite. Persoana vinovata de producerea accidentului nu poate beneficia de despagubiri pentru vehiculul sau in baza propriei polite de asigurare RCA. Daunele produse propriului vehicul pot fi despagubite in baza unei polite de asigurare facultativa de avarii si furt tip CASCO.

Care este tariful pentru o asigurare RCA?
Tariful unei asigurari RCA difera in functie de mai multe criterii, de aceea va rugam ca prin intermediul nostru sa va calculati singur tariful asigurarii RCA accesand site-ul www.RCAU.ro
Folosind aplicatia noastra moderna de calcul RCA, in doar 3 minute veti vedea care este cea mai ieftina asigurare RCA din Romania.
Pentru a calcula asigurarea RCA, aveti nevoie de talonul masinii si de buletinul persoanei trecute in talon.
Daca considerati ca aceste informatii v-au fost utile si doriti sa fiti la curent cu toate noutatile despre noi, ne puteti da un like la pagina noastr? de facebook aici.
Sunteti interesat de un anumit tip de asigurare sau doriti alte detalii?